Kup sól himalajską na superbutelki.pl
Substancją potrzebną do poprawnego działania organizmu człowieka jest sól. Jakie cechy ma niejodowana sól kłodawska czy sól himalajska? Z jakiego powodu powinno się stosować je w kuchni?
Sól himalajska – jakie pierwiastki zawiera?
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który doskonale podkreśla smak jedzenia. Chociaż nadużywanie soli może mieć negatywne oddziaływanie na zdrowie, to jej rozważne porcje (nie więcej niż 6 g na dobę) są niezbędne dla właściwego funkcjonowania organizmu człowieka. Sól dostarcza wszak sód, to jest pierwiastek odpowiedzialny za gospodarkę wodną oraz utrzymanie poprawnego ciśnienia we krwi. Jednym z najzdrowszych typów soli jest różowa sól himalajska pochodząca ze pokładów szacowanych na blisko 250 mln lat. Składnik ten zawiera mnóstwo potrzebnych minerałów oraz pierwiastków, m.in. żelazo, selen czy cynk, a jednocześnie jest pozbawiony szkodliwych komponentów i zanieczyszczeń, np. toksycznych metali ciężkich. Sól himalajska doskonale podkreśla smak potraw i jest sprzedawana zarówno w postaci pokaźnych, jak i niewielkich kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – źródło wapnia, magnezu i żelaza
Sól kłodawska niejodowana z kolei to artykuł o dużym stopniu czystości – posiada 97% NaCl i jest znakomitym dodatkiem do tradycyjnych kiszonek. Jest m.in. kopalnią magnezu, wapnia czy cynku, czyli składników niezbędnych do utrzymania pełni wigoru. Sól kłodawska pochodzi z kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie jest poddawana , zatem nie zatraca swoich własności i jest łatwo absorbowana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest powszechnie wykorzystywana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Nasze dane:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]