pieczywo Kraków, tradycyjna piekarnia Kraków

Wartości odżywcze pieczywa

Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą diety człowieka. Wyrabiane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków wzbogacających smak wypieków, takich jak słonecznik, sezam lub mak.

Dlaczego warto jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo jest pożywieniem niezwykle bogatym w mnóstwo najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w tradycyjnych zakładach piekarskich. Wyłącznie wtedy ma się pewność, że spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z wyśmienitych wypieków i niesamowitej troski o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, cieszące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wyrabiany jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję najwyższej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.

Nasze dane:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]